Mere end hver syvende landmand overholder ikke reglerne for medicinering. Det viser en kontrolkampagne foretaget af Fødevarestyrelsen.

Landmanden står med en del noteringsarbejde, når syge svin skal medicineres. Der skal skrives hvor meget og hvor ofte, de har fået medicinen. Det siger reglerne, men ifølge DR viser en kontrolkampagne foretaget af Fødevarestyrelsen, at hver syvende ikke overholder reglerne.

Det skriver DR.

Det sker ifølge DR ofte, at landmændene mangler en oversigt over, hvilke dyr der har fået medicin. Ellers er registreringerne mangelfulde og anvisningerne i dyrenes behandlingsplaner er ofte ikke blevet fuldt.

- Hver måned har vi i samarbejde med landmændene fulgt op på, hvordan de har brugt det antibiotika og til hvilke sygdomme. I forbindelse med det arbejde har vi fundet, at der er nogle afvigelser i forhold til det, vi har aftalt med landmændene, og hvad de bruger det til, sigerformand for faggruppen af svinedyrlæger i Den Danske Dyrlægeforening, Ken Steen Pedersen til DR.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Der er for meget kontrol

Formand for Sønderjysk Landboforening, Mogens Dall, anerkender, at landmændene skal overholde reglerne. Han mener dog ikke at kontrolkampagnen viser, at landmændene har problemer med mangelfulde oplysninger.

- I en typisk slagtesvinebesætning er det ganske få dyr, der er under behandling. Og det har landmanden fuldstændigt styr på, siger han til DR.

- Dokumentation for det ene, det andet og det tredje er blevet for meget, siger han.

Det er kontrolkampagnen for 2017, der er blevet beskrevet i DR's artikel. Den 1. april 2018 starter Fødevarestyrelsen igen en kampagne om håndtering af svin. 400 besætnigner vil blive kontrolleret fremmod den 30. september, skriver DR.