Under årets beretning på kvægkongressen i Herning, forklarede sektordirektør for Kvæg i Landbrug & Fødevarer, Gitte Grønbæk, at flere mælkeproducenter oplever, at vigtig viden er svær at finde. Eller genfinde.

- På Christians og min tur rundt i landet til jer har der været et klart budskab fra jer. Nemlig at I ikke ved, hvad vi laver på Seges. Måske har I hørt noget, som I synes, I kan bruge - og ja - så kan I ikke finde det, når I skal bruge det. Det vil vi rette op på - og vi er i gang, siger Gitte Grønbæk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arbejdet med at gøre Seges' viden mere tilgængelig og strømlinet er i fuld gang. Og det skal være let at finde frem til den information, som gør en forskel på det pågældende tidspunkt.

- Vi vil lave en Best Practice på alle centrale indsatser. Det skal være let for jer at finde inspiration, hvis I for eksempel døjer med diarré hos kalve. Målet er, at I kan gå ind på handlingsplanen, finde det I vil bruge og trykke på linket. Videoer og SOPS er super anvendelige, hvis du skal have inspiration og drøfte rutiner eller instruere dine medarbejdere. Seges har lavet rigtig mange i 2017, og de ligger alle til frit til brug, forklarer Gitte Grønbæk.

Samtidig understreger direktøren, at vidensudviklingen er vigtig for at udvikle miljøet fremadrettet.

- Hvis vi skal nå de ambitiøse mål her, så skal vi fortsat udvikle vores erhverv. I Seges bliver der dagligt knoklet for at levere nye resultater til jer. Og vi fortæller løbende om resultaterne på landbrugsinfo, Facebook og i medierne. Og det vil vi gøre i endnu højere grad fremadrettet, siger Gitte Grønbæk.