Der bliver langt mellem de danske deltagere, når unge fra hele Europa i næste uge mødes til Paris International Agricultural Show 2018 for at deltage i den årlige dyrebedømmelseskonkurrence, Animal Judgement Competition. Det skriver Dalum Landbrugsskole i en pressemeddelelse.

Faktisk er Frederik Pedersen, som lige nu er i gang med produktionslederuddannelsen på Dalum Landbrugsskole, den eneste danske deltager i den prestigefyldte konkurrence for unge landmænd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg været med til rigtig mange dyrskuer i Danmark og udstillet køer, siden jeg var 12-13 år, så da jeg fik chancen for at deltage i Paris, slog jeg til. Jeg glæder mig til at bruge alt det, jeg har lært gennem tiden, og møde unge fra resten af Europa, siger Frederik Pedersen.

Med sine 20 år er Frederik Pedersen langt fra konkurrencens aldersgrænse på 25 år, og han får brug for al sin viden og erfaring, når han skal dyste mod andre unge talenter om at bedømme både malkekvæg og kødkvæg.

Det er Niels Erik Jespersen, underviser og international koordinator på Dalum Landbrugsskole, som har sørget for, at Frederik Pedersen blev tilmeldt konkurrencen, og han er sikker på, at der venter en stor og lærerig oplevelse.

- Udfordringen for Frederik bliver at finde ud af, hvordan de udenlandske dommere vægter de forskellige egenskaber. Han kan lære meget af det her, få mange internationale kontakter og masser af inspiration fra andre lande, siger Niels Erik Jespersen.

Paris Agricultural Show varer fra mandag den 26. februar til torsdag den 1. marts 2018.