Landbrug & Fødevarer har sendt en ny kontingentmodel i hørring, og den giver panderynker i Sektionen for Større Jordbrug.

I den nye model bliver der lagt op til, at kontingentet til Landbrug & Fødevarer skal fastsættes efter produktionens størrelse, hvilket naturligvis vil resultere i en større regning til de store landbrug. I Sektionen for Større Jordbrug har man i forvejen vedtaget en produktionsbestemt kontingentmodel, og det giver altså en dobbelteffekt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vil gerne betale for god interessevaretagelse. Vi kommer i klemme, fordi vi i forvejen har indført en arealbestemt model. Derfor er vi nervøse for, at de store landbrug ikke vil være med, og derfor melder sig ud. Det er vigtigt for mig at understrege, at vi gerne vil arbejde konstruktivt, men hvis man laver så grundlæggende en ændring, vil det være naturligt at se på, at indflydelse følger kontingent. Det vil være et krav for os, sagde Frederik Lüttichau, formand i Sektionen for Større Jordbrug, som en del af sin beretning ved sektionens årsmøde, og fortsatte:

- Det er ikke noget, der ikke kan lade sig gøre. Der er noget sundt i, at indflydelsen stemmer overens med kontingentbetalingen.

Det er planen, at den nye kontingentmodel for Landbrug & Fødevarer skal træde i kraft i 2019.