Abonnementsartikel

Fødevarer bliver omdrejningspunktet til MidtWest Farmshow.

 

I weekenden 15.-17. maj løber MidtWest Farmshow af stablen for fjerde gang, og denne gang er fødevarer omdrejningspunktet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Farmshowet, der finder sted i Skive, vil gerne vise et bredt spektrum af vore fødevarer, og lokale specialiteter er i højsædet.

Hovedtemaet er "Sund mad i børnehøjde", og der bliver flere spændende indslag i løbet af weekenden. Blandt andet kommer den kendte kok Nikolaj Kirk om søndagen og laver mad sammen med børn og unge.

Både lørdag og søndag er der dyrskue, om lørdagen for kvæg samt børnedyrskue, og om søndagen for heste og får. Der er cirka 25 frivillige involveret i planlægningen, mens der er omkring 100 frivillige involveret i afviklingen i farmshow-weekenden.

Behov for at udstille

MidtWest Farmshow opstod for knap fire år siden, efter at dyrskuet i Skive var blevet nedlagt.

LandboUngdom og 4H, som er foreningerne bag Farmshow syntes, at det var en skam, at der ikke længere var et dyrskue i området, og mange landmænd savnede muligheden for at udstille deres dyr. Derfor opstod ideen om at lave en ny slags dyrskue med et nyt navn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arrangørerne fremhæver, at dyrskuet fik en god start i 2006 med over 6.000 besøgende. I årene 2007 og 2008 gæstede over 7.000 tilskuere Farmshow, så arrangørerne har store forventninger til MidtWest Farmshow 2009. Sidste år blev MidtWest Farmshow udvidet med en dag. Fredag blev døbt "Børnenes dag", og flere end 200 invitationer blev sendt ud til regionens børneinstitutioner. Resultat blev, at flere end 500 børn indtog dyrskuepladsen og fik set dyr, maskiner og forlystelser.