I forbindelse med generationsskiftet til tredje generation i Hornsyld Købmandsgaard A/S har den samlede ejerkreds bag Købmandsgaarden besluttet at indføre en ny ledelses- og bestyrelsesstruktur i virksomheden.

Det skete 12. januar, hvor det øverste ansvar for virksomheden blev overdraget til en ny professionel bestyrelse, og hvor en samlet koncerndirektion træder i kraft.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi har gennem en årrække spredt os i vores aktiviteter, og nu vil vi samle os omkring at drive grovvarevirksomhed.

Administrerende direktør Christian Christensen

Hornsyld Købmandsgaard

- Vi er en af de få private grovvareforretninger, der er tilbage i landet, og vi konkurrerer med store virksomheder med internationalt præg. Vi har skabt vækst gennem mange år, og det vil vi fortsat gøre. Det kræver en ny struktur på det ledelsesmæssige område, siger administrerende direktør, Christian Christensen på vegne af ejere, bestyrelse og ledelse.

Ekstern bestyrelse

Der indsættes nu en ny ekstern bestyrelse bestående af fem fremtrædende danske erhvervsledere.

Formand bliver Peter Eriksen Jensen, der har 25 års ledelseserfaring fra blandt andet Nordisk Kelloggs og Odense Marcipan, og herefter har opbygget en karriere som bestyrelsesformand, primært for familieejede virksomheder.

Næstformand bliver erhvervsadvokat Øjvind Hulgaard, Hulgaard Advokater P/S. De øvrige i bestyrelsen er Peter Sørensen, administrerende direktør, PPG Coatings Danmark A/S (Dyrup), Søren Lindgaard, økonomidirektør i Kirk Kapital A/S samt Jesper Milegaard Jensen, teknisk direktør, KMC Kartoffelmelcentralen a.m.b.a.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fælles direktion

Hele Købmandsgaarden har fremover én fælles koncerndirektion, der har det daglige ansvar for alle driftsselskaber.

Direktionen består af Christian Christensen som administrerende direktør med ansvar for forretningsstrategi, indkøb/engroshandel, tekniske anlæg og drift.

Henrik Hedegaard som salgsdirektør med ansvar for salg, marketing, fodersortiment/kvalitet og HR.

Henrik Holm er økonomidirektør med ansvar for koncernøkonomi, rapportering, finansiering og IT.

Familien Jepsen fortsætter i sine hidtidige stillinger, og bevarer dermed en tæt daglig kontakt til virksomheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et stærkt fundament

Hornsyld Købmandsgaard har i dag 150 medarbejdere og en omsætning på cirka 1,7 milliarder kroner.

- Med den nye ledelsesmodel står Købmandsgaarden klar til de næste mange års videre udvikling. Virksomheden har et stærkt og sundt fundament - både hvad angår kultur, medarbejdere og økonomi, siger Christian Christensen og fortsætter:

- Vi har gennem en årrække spredt os i vores aktiviteter, og nu vil vi samle os omkring at drive grovvarevirksomhed. Vi har været igennem en udvikling, der har været naturlig og positiv for os, og nu ønsker ejerkredsen at fremtidssikre forretningen med en ny, stærk ledelsesstruktur.