Der var stor fejring på Fendt-fabrikken i Markoberdorf i det sydlige Tyskland, da Fendt 1000-serie nummer 1.000 rullede af samlet båndet. Der var tale om en Fendt 1038 Vario, som skal leveres til Terpstra Farms Ltd Jeremy og Herman Terpstra, Ontario i Canada. Det forventes at traktoren ankommer til gården i Canada i begyndelsen af februar

- Vi er meget glade for den fremragende verdensomspændende accept af de nye høj-hestekræfter traktormodeller i Fendt 1000-vario-serien. Vi har åbnet et nyt marked med traktorer op til 517 hestekræfter og har allerede leveret den i 35 lande over hele Europa, Nord- og Sydamerika, Afrika, Australien og Asien, fortalte Peter-Josef Paffen, formand for Agcos Fendt ledelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

310 gule enheder

På det amerikanske marked og i Canada er mange af Fendt 1000-modellerne ankommet i gule kælder og markedsføres under Challenger-mærket og igenem Caterpillar-forhandlernettet. Her har man leveret 310 enheder, mens næsten 200 enheder er blevet leveret i grøn igennem Fendt-forhandlernettet i både Canada og USA.

Den anden halvdel af Fendt 1000-serien er solgt i Europa, Afrika, Australien / New Zealand og Asien, og Fendt fortæller, at fokus landene med mulighed for størst potentiale er Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Italien, Rusland og Danmark.

16 internationale priser

Peter-Josef Paffen fremhæver, at 1000-serien på mange måder har været skelsættende for Fendt, hvor traktorserien blandt andet har vundet hele 16 internationale priser. Blandt andet prisen for 'Tractor Of The Year 2016' samt 'Årets Maskine' i XXL-traktor kategorien. Desuden har den også vundet flere designpriser.

Fendt 1000-serien har også sat rekord i DLG PowerMix brændstofforbrug-test, hvor test viste, at Fendt 1042 i gennemsnit brugte 236 g/kWh, som var det absolutte laveste forbrug ud af de 12 sammenligner der blev lavet i denne klasse.