Abonnementsartikel

Roskilde Dyrskue har besluttet at donere 100.000 kroner til nogle af samfundets hårdest ramte.

Roskilde Dyrskue har besluttet at donere 100.000 kroner til nogle af samfundets hårdest ramte. Pengene doneres til organisationen Dansk Folkehjælp, der hjælper socialt udsatte - blandt andet med at få en bedre jul.

- Der er tusindvis af børn i Danmark, der ikke ved, om de får en julegave i år. Vi har det grundlæggende godt i Danmark, men vi skal minde hinanden om, at der er plads til forbedring. Ikke mindst i juledagene, siger formanden for Landboforeningen Østlige Øer, der ejer Roskilde Dyrskue, Povl Fritzner.

Han håber, at andre organisationer vil overveje, om de har overskud til at hjælpe.

- Det ligger dybt i vores DNA som landmænd, at vi skal hjælpe hinanden, hvis der er mulighed for det. Roskilde Dyrskue oplever en enorm opbakning. Det vil vi gerne kvittere for ved at give noget tilbage til dem, der måske ikke har de samme muligheder, siger Povl Firtzner.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Dansk Folkehjælp er en non-profit, upolitisk og demokratisk hjælpeorganisation, som yder akut hjælp og langsigtet bistand til udsatte grupper i både Danmark og udlandet. De arrangerer blandt andet julehjælp til nogle af de mest trængende familier i Danmark.

Roskilde Dyrskue afholdes hvert i begyndelsen af juni og er Danmarks største dyrskue. Alene i 2017 besøgte mere end 85.000 mennesker dyrskuet fra fredag til søndag.