Abonnementsartikel

Holdningen på Overgaard Gods A/S er, at der skal være plads til alle - eksempelvis fleksjobbere, folk i løntilskud, virksomhedspraktikanter og voksenlærlinge. Det er blevet belønnet med CSR-prisen fra Randers Kommune.

Medarbejdertrivsel er et nøgleord hos Overgaard Gods A/S ved Hadsund. Det skriver Overgaard Gods i en pressemeddelelse.

Det er baggrunden for, at den nordjyske virksomhed, der driver både grovvarevirksomhed, vognmandsvirksomhed, skovdrift, planteavl og svineproduktion, er blevet tildelt CSR-prisen af Randers Kommune.

- Vi lægger vægt på medarbejdertrivsel, og at der skal være plads til alle. For eksempel har vi også stor glæde af fleksjobbere, der kan arbejde nogle få timer dagligt, siger administrerende direktør på Overgaard Gods, Claus Berggreen.

- Der er jo hele tiden opgaver med vedligeholdelse af bygninger, have og park, der skal løses, og hvor vi kan være fleksible med hensyn til, hvornår opgaverne skal være løst, forklarer Claus Berggren og fortsætter:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har hele tiden mange forskellige opgaver, der skal løses, og har mulighed for at tilbyde ansættelse, hvor timetallet er tilpasset den enkelte medarbejders muligheder.

Fleksjobber én time dagligt

På et tidspunkt havde Overgaard Gods ansat en medarbejder i fleksjob med en daglig arbejdstid på én time. Alligevel kunne der sagtens findes meningsfyldte arbejdsopgaver til den pågældende.

Claus Berggren nævner en anden fleksjobber, der havde et stort behov for struktur og forudsigelighed i hverdagen. Han blev ansat til at løse brolægningsopgaver over en periode på cirka et halvt år - til fuld tilfredshed for begge parter.

- Vi har et samarbejde med uddannelsessektoren. På et tidspunkt havde vi således en EGU-elev, der på trods af mange personlige udfordringer udviste stor viljestyrke og mødte på arbejde hver eneste dag, lyder det fra direktøren.

- Det er en stor glæde at kunne give plads til et sådant menneske, der herved får en chance for at komme videre i livet og få en uddannelse, pointerer Claus Berggren.

Ingen vinter-opsigelser

- Vi har også gode muligheder for løbende at tilbyde job til ufaglærte medarbejdere indenfor de forskellige brancher, vi arbejder med. Og selvom landbrug er en af vore store aktiviteter, opsiger vi ikke medarbejdere om vinteren, men finder i stedet indendørs opgaver til dem, tilføjer han.

Alle Overgaard Gods' medarbejdere er omfattet af en sundhedsordning, hvor der tilbydes et årligt sundhedstjek. Virksomheden har cirka 50 ansatte året rundt og har erfaring med såvel fleksjobbere som virksomhedspraktikanter, voksenlærlinge og folk i løntilskud.

- Vores holdning er, at hensynet til den økonomiske bundlinje ikke går forud for vores ønske om at være en rummelig virksomhed. Det er givende for os alle sammen - både medarbejdere, ledelse og samarbejdspartnere, slutter Claus Berggren.