Abonnementsartikel

De, der har søgt om tilskud via Miljøteknologi-ordningen 2016, venter stadig på svar og skal nu skaffe ny dokumentation. Det kan ikke være rimeligt, lyder det fra Agri Nord.

For halvanden år siden søgte landmænd landet over om tilskud til investeringer under Landbrugsstyrelsens tilskudsrunde; Miljøteknologi 2016. De fleste venter stadig på svar på disse ansøgninger, skriver Agri Nord.

Halvanden år efter ansøgningerne blev sendt ind, er Landbrugsstyrelsen begyndt at sende breve til mange ansøgere omkring manglende oplysninger i sagerne.

Grunden, til at rigtig mange landmænd skal skaffe yderligere oplysninger til deres sager, er, ifølge Agri Nord, at sagsbehandlingstiden har varet så længe, og fordi man nu tolker de samme regler væsentligt strammere end ved ansøgningernes indsendelse. Ændringer som hverken leverandører, landmænd eller deres rådgivere kunne have forudset, skriver landboforeningen.

Under al kritik

Den lange sagsbehandling vil også komme til at påvirke tidsrammen for projekterne for de ansøgere, der får tilsagn, skriver Agri Nord. Da projektperioden kun er to år, startende fra indsendelsen af ansøgningen, er størstedelen af tiden allerede gået, uden at ansøgerne ved, om de har fået tilsagn eller ej, og det vil kræve en forlængelse af perioden for mange. En forlængelse, der igen vil kræve ressourcer og koste flere konsulenttimer for landmændene.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- At man i en toårig projektperiode har brugt halvandet år på at komme i gang med sagsbehandlingen er under al kritik, og at landmændene skal søge om forlængelse, nærmest allerede når de får tilsagnet, er meget uhensigtsmæssigt, siger formand for Agri Nord, Carl Christian Pedersen.