Efter overtagelsen i september har Arla besluttet, at Endrup Mejeri fremover skal fungere som modningscenter og pakkeri for oste.

Produktionen har stået stille på Endrup Andelsmejeri siden 30. juni 2017 efter længere tids økonomiske problemer for det lille andelsmejeri.

Igennem en aftale med henholdsvis Endrup Andelsmejeri og mejeriets kreditorer har Arla overtaget mejeriet og dermed forpligtelserne for mejeriets 12 andelshavere og mejeriets kreditorer. Produktionen af flere af Endrups oste vil fremover blive flyttet til Tistrup Mejeri, og ostene vil herefter blive overført til Endrup Mejeri for at modne færdige og blive pakket - og dermed sikre den helt rigtige 'Endrup-smag'. Med den nye aftale om at benytte Endrup Mejeri som modningscenter og pakkeri er der nu skabt klarhed om mejeriet og dets fortsatte virke.

- Jeg er glad for, at vi har fundet en løsning, som betyder, at Endrup Mejeri kan fortsætte som mejeri med fokus på ostelagring og pakkeri. Det er en løsning, som kommer de af vores kunder til gode, som ønsker den unikke lagring og smag fra Endrup, og så er det også en økonomisk forsvarlig løsning for Arla og Arlas andelshavere, fortæller Jakob Bernhard Knudsen, landechef for Arla Danmark.

For mejeriets 9 ansatte betyder dette, at medarbejderne vil kunne beholde deres ansættelse og dermed indgå i det nye samarbejde med Tistrup Mejeri.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce