Jakob og Nita Gade var vært for 21 unge mennesker, som gerne ville blive klogere på, hvad køerne laver, når der ikke lige er folk i nærheden.

Viborg/Kjellerup Landboungdom satte spot på køernes adfærd den 28. november hos Jakob og Nita Gade i Skals, hvor 21 unge landmænd gerne ville blive klogere på, hvad køerne laver, når der ikke lige er folk i nærheden.

Kvægrådgiver Morten Otte fra LandboNord, havde besøgt bedriften et par dage i forvejen, hvor han havde været ude og sætte kameraer op i stalden. Han var denne aften med i stalden, hvor der var en kort gennemgang af stalden og dyrene.

Efterfølgende var det tid til at komme ind i varmen, der var plads til alle ved familiens langbord. Morten Otte præsenterede ny videooptagelse af køernes adfærd. Deltageren fik til opgave om de kunne spotte noget på videoen, som gav anledning til spørgsmål eller kommentarer.

Jakob Gade var meget lydhør for om refleksionerne gav anledning til ting, opgaver eller rutiner, der kunne ændres for at skabe bedre ko komfort, som i sidste ende gerne skulle betyde, at køerne ville kvittere med mere mælk i tanken.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Der kom flere gode bud, som at nakkebøjlerne ved køerne skulle flyttes, eller robotskraverens station måske skulle have en anden placering og lignende.

Der var en god dialog om køer, optimering og udfordringer og havde man ikke mulighed for at deltage i dette arrangement, så har man også muligheden for at være med til et tilsvarende arrangement i næste uge, den 6. december klokken 19 hos den nyetableret unge landmand, Brian Husted på Søvsøvej 6, Daubjerg, 8800 Viborg.