Abonnementsartikel

Johannes V. Hansen takker af som direktør i DPL-Invest A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I forbindelse med sin 60 års fødselsdag for snart to år siden meddelte Johannes V. Hansen DPLs bestyrelse datoen for, hvornår han ville trække sig tilbage som administrerende direktør i DPL-Invest A/S.

Bestyrelsen har siden arbejdet på forskellige modeller for at finde hans afløser. Det er endt ud i en løsning hvor potentielle synergier mellem DPL-Invest A/S og søsterselskabet DanHatch A/S søges udnyttet.

Med virkning fra 1. juli 2009 indsættes derfor en ny direktion i DPL-Invest A/S bestående af Kristian Kristensen, DanHatch som administrerende direktør og Morten Beider, DPL-Invest A/S som økonomidirektør.

Samtidig vil Jørgen Lindberg som produktionschef blive ansvarlig for opfølgning og faglig back-up til produktionsselskaberne hos DPL-Invest A/S.

Kristian Kristensen vil sideløbende med jobbet som administrerende direktør i DPL-Invest fortsat varetage jobbet som administrerende direktør i DanHatch, der er et af Europas største rugeri-koncerner med rugeriaktiviteter i Vrå og Ragebøl og en samlet  produktion på 125-130 millioner daggamle kyllinger, hvoraf 10-15 millioner afsættes til eksport.

Artiklen fortsætter efter annoncen

DPL-Invest A/S består i dag af 17 produktions selskaber med samlet cirka 18.000 årssøer og en årlig produktion på cirka 500.000 grise, hvoraf omkring 325.000 eksporteres til Tyskland og omkring 80.000 færdigproduceres som slagtesvin.

Johannes V. Hansen vil også efter den 1. juli, i en nærmere aftalt periode, være tilknyttet DPL-Invest A/S for varetagelse af en række specialopgaver.

De to selskaber har samlet omsætning på godt og vel 600 millioner kroner og beskæftiger omkring 250 medarbejdere.