Trenden er positiv, når analytikerne i det store tyske landbrugsforbund, DLG, der blandt andet står bag Agritechnica, ser på udviklingen for landbruget og landbrugsmaskinindustrien.

Og det smitter også af på europæiske landmænds tilfredshed med situationen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det fremgår af DLG-analysen Agrifutures Insights, som CEO Reinhard Grandke fra DLG fremlagde i forbindelse med åbningen af Agritechnica.

Fransk pessimisme

Generelt er franskmændene ret pessimistiske, men ellers er der stigende tilfredshed at spore hos både tyske, polske, hollandske og russiske landmænd. Faktisk viser DLG's måling, at selv de britiske landmænd er blevet optimistiske efter et stort dyk i tilfredshed med en absolut bund i slutningen af 2016. Rent faktisk udtrykker de britiske landmænd så stor tilfredshed, at de i efteråret 017 topper indekset blandt de målte landes landmænd.

Den positive trend kan også aflæses i landmændenes forventninger til fremtiden for branchen inden for de næste 12 måneder. Her er kurven også opadgående - selv for de franske landmænd, der dog skiller sig klart ud i bunden af undersøgelsen og fortsat ligger lavt på tilfredshedsskalaen.

Investeringsplaner

Helt konkret har DLG kigget på villigheden til at investere inden for 12 måneder blandt landmænd i udvalgte europæiske lande. Her topper de polske landmænd med næsten hver anden, som svarer, at de vil investere inden for 12 måneder. Også de tyske, russiske og britiske landmænd ligger højt med over 40 procent, som har mod på at investere.

I Holland er det kun hver tredje landmand, som forventer at investere inden for 1 måneder, mens det er færre end hver fjerde i Frankrig.