Abonnementsartikel

En billig nøgle til 1,5 euro kan i mange tilfælde bruges til traktorer på tværs af modeller og mærker.

Den europæiske maskinhandlerorganisation, Climmar, tager hvert år temperaturen på forholdet mellem producenter og forhandlere, og seneste undersøgelse vise en stærk utilfredshed med, at traktorproducenterne ifølge maskinhandlerne ikke tager tyverisikring tilstrækkeligt alvorligt.

Det er det spørgsmål, som traktorproducenterne scorer allerdårligts på hos de europæiske maskinhandlere. Og den negative score er gennemgående på tværs af landene.

- Det er et område, vi bekymrer os meget om. Det er virkelig skørt, at man kan købe en nøgle til 1,5 euro, som kan åbne kabinen og endda starte mange traktorer. Ikke bare af samme mærke, men endda på tværs af mærker, siger Erik Hogervorst, præsident for Climmar.

Han lover, at Climmar vil arbejde på at få traktorproducenterne til at tage sagen alvorligt, for han oplever også, at det er en sag, som landmænd og maskinstationer er stærkt utilfredse med.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Enkelte producenter har ganske vist allerede introduceret startspærre i deres topmodeller, men der ifølge Erik Hogervorst stadig en stor udfordring at tage fat på for traktorproducenterne.