Danish Meat Association kalder de svenske historier om mishandling af danske svin for en myte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kan slet ikke genkende det billede, som Sveriges Radio tegner af dansk svineproduktion, fastslår kommunikationschef Karsten Anker Petersen fra Danish Meat Association.

- Vi har i hele Norden et højt niveau på dyrevelfærd og regler, der er strammere, end de, som EU har fastsat.

Der er dyrlægekontrol på alle slagterier,og Danish Crown har et "code of practrice", der skal sikre, at dyrevelfærden respekteres.

Kommunikationschef Karsten Anker Petersen kender ikke detaljerne i de oplysninger, som Sveriges Radio er i besiddelse af, men siger, at der altid vil findes enkeltstående tilfælde af producenter, der ikke lever op til de standarder, som de fleste svineproducenter overholder.

- Vi tager skarpt afstand fra de eksempler, der nævnes i den svenske reportage, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med hensyn til at slå grisene siger Karsten Anker Petersen, at det netop er dyrlægerne på slagterierne, der skal sikre dyrene mod overlast. Og at dyrlægerne ville reagere, hvis omfanget af skader var så stort, som den svenske reportage hævder.

Han er meget ked af den negative omtale, som det danske svinekød har fået.

- Vi har taget kontakt til vore kunder i den svenske detailhandel for at mane disse myter om dyremishandling i jorden.

Lektor i veterinær patologi, Pall Leifsson, har sagt til Sveriges Radio, at de 20 rapporterede tilfælde fra første halvår 2008 "kun er toppen af isbjerget".

Karsten Anker Petersen siger til dette, at sagen skal undersøges nærmere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det forekommer dog umiddelbart at være et tyndt grundlag for en så bombastisk melding fra Pall Leifssons side, mener Karsten Anker Petersen, Danish Meat Association.