Claas har i 20017 mærket forbedre konjunkturer i landbruget og kan konstatere, at det også smitter af på landbrugsmaskinbranchens resultater.

- Vi kan i næste måned offentliggøre, at vores 2017 resultat bliver bedre end forventet. Det skyldes ikke kun, at vi vinder markedsandele, for det gør vi, men det skyldes også, at business er vendt tilbage til kunderne, og det smitter arf på os i landbrugsmaskinbranchen, sagde Hermann Lohbeck på Claas' pressemøde søndat morgen på Agritechnica.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han ønskede ikke at uddybe med konkrete tal, som han venter med at offentliggøre til den officielle fremlæggelse af regnskabet senere i december.

Claas bliver global

Desuden fortalte han, at Claas er i gang med en betydelig globalisering af virksomheden.

- Han fremhæver markeder som Kina og Nordamerika, som to betydende markeder, som Claas ønsker at blive endu stærkere på.

- Vi er stærke inden for nogle segmenter i Nordamerika, men vi har også meget stærke konkurrenter. Men Nordamerika er helt sikkert et marked, som vi vil investere mere i, sagde han på pressemødet.

- I det hele taget er internationalisering og globalisering vigtigt for Claas. men det vil foregå uden at miste fokus på en stærk hjemmebase. Men det er helt sikkert, at vi bliver en mere og mere global spiller, tilføjede han.