TYSKLAND: På Agritechnica 2017 har Claas netop løftet sløret for en TerraTrac bælteundervogn til producentens Jaguar-finsnittere. Det betyder, at Claas bliver den første producent til at tilbyde en integeret bælteundervogn fra fabrikken, som blandt andet har den fordel, at maskinen kan køre 40 kilometer i timen.

Unikt foragersystem

Fremfor blot at flytte bælterne fra Lexion mejetærsker-serien og over på Jaguar finsnitter-serien, så har Claas blandt andet udviklet et foragersystem til finsnitteren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ved vending på forageret søtter maskinen på de miderste ruller i bælteundervognen, hvilket betyder, at bælteundervognens ender løftes fra jorden. Der med reduceres trædefladen dog væsentligt, men Claas fortæller, at ved vending på forageren er trædefladen lige så stor, som var der tale om et 800 millimeter bredt dæk.

Claas fortæller, at denne teknologi betyder, at man er langt mere skånsom over for græsmarker.

Flere bæltestørrelser

Bælterne leveres i tre forskellige bredder, og med 635 millimeter brede dæk vil finsnitteren blot have en bredde på tre meter, mens maskinen med 800 millimeter brede bælter vil have en transportbredde på 3,5 meter.

Claas fremhæver desuden en lettere tilgang til skift af corncracker, når forhjulene ikke længere er i vejen.