Danmarks største boligudlåner, Nykredit, dropper sin planlagte børsnotering, skriver TV2.

Der er opstået en ny mulighed for at hente kapital hjem fra flere pensionskasser. Det drejer sig om PFA, PensionDanmark, PKA, AP Pension og MP Pension der sammen ønsker at købe 10,9 procent af aktierne i selskabet for 7,5 milliarder kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Topchefen i Nykredit har gennem længere tid været i hemmelige forhandlinger med en lang række pensionsselskaber. Og nu går PFA-pension, AP-pension og Pension Danmark ind og køber i stedet en del af den forening, der ejer store dele af Nykredit. Dermed får man et pænt milliardindskud, som betyder, at det ikke længere er nødvendigt at gå på Børsen, siger TV2's erhvervskommentator Ole Krohn.

Han vurderer, at det ikke vil have den store betydning for kunderne, hverken når det drejer sig om gebyrer eller generelle prisstigninger.

- Min vurdering er, at når man kigger på de gebyrer, som er blevet skruet gradvist op - ikke kun hos Nykredit, men også hos konkurrenterne - så er man ved at nå til vejs ende med dem. I de kommende år vil der komme øget konkurrence på det her område, og Nykredit har ingen mulighed for at skrue gebyrerne yderligere op, siger Ole Krohn.