For ikke så lang tid siden stod ejendomsinspektør Uffe Primdal fra PKS, Polyteknisk Kollegie Selskab, ved DTU i Lyngby for at skulle investere i enten en minitraktor eller en redskabsbærer. Der blev vendt og drejet og der blev talt om det ved flere lejligheder. Buddene på hvilket udstyr man skulle anskaffe sig, kom fra mange sider. Uffe Primdal fortæller, at der blandt forslagene var nogen der foreslog, at man i stedet skulle anskaffe sig en ATV i stedet for den traditionelle minitraktor.

- Vi havde egentlig budgetteret med at købe en 40-hestes minitraktor, men så var der det med ATV'en, kom ind i billedet. I første omgang slog vi det lidt hen, for vi regnede mest med, at det var et køretøj, der var lidt til sjov og ballade, og med begrænsede anvendelsesmuligheder. Men da vi undersøgte det nærmere viste den sig, at passe perfekt til vore behov, og tilmed kunne vi se frem til at kunne anvende den året rundt, fortæller Uffe Primdal.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

En halv million

Hos PKS var der egentlig sat 900.000 kroner af til indkøbet af enten en minitraktor eller en redskabsbærer. Men da det viste sig, at man kunne få ikke mindre end to Honda Rubicon ATV køretøjer for 300.000 kroner hos Rødkilde ATV og dermed spare en god halv million kroner, gav valget nærmest sig selv.

- Vi har nu haft dem i en rum tid nu, og jeg er glad for at vi investerede i de to firehjulstrækkere. De gør det ganske enkelt rigtig godt, og vi har fået dem udstyret med varme i håndtagene, så uanset årstiden er der ingen der fryser, siger Uffe Primdal.

I brug året rundt

I dag bruges de to Honda Rubicon TRX 500FA6 ATV køretøjer til en række forskellige ting på udendørsarealerne omkring PKS. Om vinteren handler det primært om snerydning med plov og glatførebekæmpelse med saltsprederen. Og her er erfaringen, at det ikke er nødvendigt med kosten, da ploven snildt klarer at rydde i bund.

Af andet udstyr har PKS investeret i to vogne til afhentning og indsamling af affald, udstyr til græsslåning og endelig en bomsprøjte til ukrudtsbekæmpelse.

Gør det hurtigere

Uffe Primdal er ikke i tvivl om, at de to ATV køretøjer har været en bedre investering end en minitraktor eller en redskabsbærer. Selv er han blevet meget overrasket over hvor hurtige de små køretøjer er, og dermed også hvor hurtigt arbejdet kan udføres. Han påpeger, at den har en hurtigkobling, hvor det er muligt at skifte fra én type udstyr til et andet på omkring et minut. Skal den flyttes, fordi den står i vejen eller ikke er i brug, er det blot et spørgsmål om at give den et skub.