Abonnementsartikel

Mejeriforeningen fortsætter som selvstændig organisation, men tiltræder den nye organisation Landbrug & Fødevarer - og så får den ny formand.

Det blev konklusionen på gårsdagens ekstraordinære generalforsamling i Mejeriforeningen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Den situation, hele fødevareerhvervet befinder sig i, betyder, at tiden er moden til at se på, hvilke opgaver den enkelte branche skal løfte alene, og hvilke vi løser bedst i fællesskab. Med en fortsættende selvstændig Mejeriforening som branchens overordnede interessevaretager, ser jeg store muligheder i, at andre opgaver løses i fællesskab. På den måde er det muligt at rationalisere og effektivisere en række arbejdsgange til glæde og gavn for de danske mejerier, siger Mejeriforeningens administrerende direktør Michael Stevns, der nu selv indgår i direktionen i den nye organisation.

- I Dansk mejeribrug har vi tradition for at stå sammen om erhvervets specielle forhold, kvalitet og samfundsmæssige betydning. Dette sammenhold kan med denne model bevares, samtidig med at vi gennem et tæt samarbejde i Landbrug & Fødevarer ser alle muligheder for at styrke erhvervets samlede interessevaretagelse, lyder det fra Mejeriforeningens administrerende direktør.

Formandsskifte

Samtidig med Mejeriforeningens indtræden i Landbrug & Fødevarer sætter en ny mand sig i formandsstolen.

Formanden de seneste tre år, Bent Juul Sørensen, meddelte på mødet i går, at han stopper pr.1. juli.

- En ny organisation har brug for nyt engagement og nye folkevalgte. Derfor er det helt naturligt, at jeg med min beslutning giver plads til nye kræfter til at løse den vigtige opgave, der ligger foran os og hele fødevareerhvervet. Jeg vil ønske Landbrug & Fødevarer held og lykke med det politiske arbejde fremover, siger Bent Juul Sørensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ny mand på posten bliver Jan Toft Nørgaard, der har været næstformand de seneste tre år, og også kommer fra Arla Foods bestyrelse.