MariboHilleshög er den nye aktør på det globale marked for sukkerroefrø. Virksomheden er en del af den danske frøkoncern DLF, hvor den er etableret som en selvstændig forretningsenhed. DLF ser et betydeligt potentiale i at udvikle den nye forretning, der kommer med en omsætning på 700 millioner kroner.

MariboHilleshög omfatter to kendte brands inden for sukkerroefrø: Maribo Seed og Hilleshög. DLF har købt forretningen af Syngenta, som i 2010 købte det danske Maribo Seed og i forvejen rådede over Hilleshög.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Produktion i Danmark

Den nye virksomhed har hovedsæde i Holeby, Danmark. Det er også her, at al sukkerroefrø nu vil blive produceret. Syngenta havde også en fabrik i Frankrig, men produktionen er tidligere i år overført til Danmark.

I Sverige bliver Landskrona hjemsted for MariboHilleshög Research. I Longmont, Colorado, er også en udviklingsafdeling og fabrik med fokus på det nordamerikanske marked.

CEO Niels Mikkelsen, MariboHilleshög, er enig med DLF i, at der er et stort potentiale i den nye forretning:

- Vi råder over den bedste teknologi, de dygtigste medarbejdere og to stærke brands. Navnet Hilleshög har været tonet ned i de seneste år, men jeg ved, at det stadig klinger godt blandt roedyrkere og sukkerindustri i både Nordeuropa og Nordamerika.

- Jeg er begejstret over, at vores nye ejer er en virksomhed 100 procent fokuseret på frø med en position som global markedsleder på græsfrø og med formidable kompetencer inden for udvikling, forædling, produktion og salg af frø. Der opstår helt uundgåeligt en synergi, der vil komme vores kunder til gode i form af nye, udbytterige roefrøsorter fra Maribo Seed og Hilleshög, siger Niels Mikkelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De to brands sælges i dag i mere end 30 lande verden over - fra Kina i øst til USA i vest og fra Egypten i Syd til Finland i nord.