Antallet af avl- og opformeringsbesætninger, der har underskrevet de nye leverandøraftaler, har nået den kritiske masse for etablering af det nye Danavl. Fristen for leverandører til at underskrive den nye aftale udløber ellers først ved udgangen af oktober, skriver L&F.

På dagens årsmøde i Landbrug & Fødevarer, Svineproduktionen har formanden, Erik Larsen, meddelt, at grundlaget for det nye Danavl er på plads.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det har været en lang proces, og der er mange meninger, der har påvirket processen undervejs. Vi har lyttet og justeret på flere områder, og nu skal den nye forretningsmodel styrke Danmarks position som verdens bedste inden for svineavl. Vi skal huske, at det stadig er de danske svineproducenter, der ejer DanAvl, og det er stadig bestyrelsen for Landbrug & Fødevarer, Svineproduktion, der udstikker rammerne for avlsarbejdet. Sådan vil det blive ved med at være, siger Erik Larsen.

Erik Larsen siger, at DanAvl er et nødvendigt projekt for det danske avlsarbejde, som afhænger af at hele erhvervet bakker op. Han håber derfor på endnu flere underskrifter inden den 30. oktober, der er fristen for at underskrive leverandøraftaler.

Thomas Muurmann Henriksen, kommende direktør i det nye Danavl, supplerer.

- Vi er naturligvis rigtig glade for opbakningen indtil videre, og vi glæder os til samarbejdet med de tiltrådte leverandører. Frem til vi går i drift, venter der nu en kæmpe opgave, hvor vi skal opbygge en struktur omkring det nye firma. Vi skal have lagt fundamentet, der samler nye kollegaer fra tre forskellige virksomheder med nye arbejdsgange, mål og markedstilgange, så vi kommer godt afsted fra dag et. Det er et nyt firma vi bygger infrastrukturen til nu, og der er mange ting, der skal falde på plads i løbet af meget kort tid. Vi glæder os til opgaven, men vi har også respekt for, at det er en kæmpe opgave, vi står foran, siger Thomas Muurmann Henriksen.