MRSA-debatten har længe bølget frem og tilbage i medierne.

Og fra Landbrug & Fødevarers side, savner de en øget saglighed i debatten. Direktør for Landbrug & Fødevarers svineproduktion Christian Fink Hansen understregede, at Landbrug & Fødevarer kæmper hårdt for at øge sagligheden i debatten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi forsøger løbende at få fagligheden ind i debatten om MRSA, der af og til får skingre toner. Derfor var det rart, at vi nu har fået MRSA-ekspertgruppens anbefalinger, som heldigvis er langt mere fagligt funderede, end det vi tidligere har set, sagde Christian Fink Hansen under årets svinekongres.

Anbefalingerne fra ekspertgruppen er rettesnoren for Landbrug & Fødevarers indsats.

- De siger, at en national sanering for MRSA er helt urealistisk. Det vil minimum koste 14 milliarder kroner - og så ved man ikke, om det overhovedet fungerer efter hensigten. Vi bakker op om ekspertgruppens anbefalinger herunder bad efter arbejdsdagens ophør, når man arbejder med grise. Det giver god mening, sagde Christian Fink Hansen.

Der er lyspunkter i debatten om MRSA og penicillinforbruget. Det hæfter direktøren for Svineproduktion i Landbrug & Fødevarer sig ved.

- Midt i MRSA-debatten kan vi glæde os over, at antibiotikaforbruget fortsat er lavt i Danmark. Man lægger mærke til det i udlandet. Og interessen for at lære af os er stor. Vi har gjort det godt. Opgjort pr. produceret gris er forbruget reduceret med 15 procent fra 2014 til 2017. Men vi er der ikke helt endnu. Og mens vi venter på, hvad Veterinærforlig III byder på, så holder vi fortsat fokus på at nedbringe antibiotikaforbruget, sagde Christian Fink Hansen.