Franske Kuhn kan nu fejre et 50 års jubilæum for fabrikantens skivehøstere. Den første Kuhn-skivehøster blev præsenteret i 1967, og de ovale skiver på knivbjælken var med til at revolutionere måden at slå græs på i landbruget. De ovale skiver skaber et meget bedre flow i græsset og det har to væsentlige fordele: Det øger arbejdshastigheden og reducerer risikoen for at græsset klumper og sætter sig fast. Kuhns første skivehøster var succesfuld fra starten og var med til at sikre Kuhn en stærk position på markedet. Kuhn bruger stadig ovale skiver på sine skivehøstere her 50 år efter, men de har på ingen måde hvilet på laurbærrene.

Flere patenter

Det konstante fokus på udvikling hos Kuhn har resulteret i flere patenter, som bidrager til at øge både produktiviteten og foderkvaliteten. De væsentligste Kuhn-patenter på skivehøsterne Lift Control sikker-hedssystemet og OptiDisc knivbjælken.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Lift Control sikrer ens snithøjde på hele marken, så du får et renere foder og en god genvækst, forkla-rer MIs produktchef Robert Vemmelund.

- LiftControl fungerer også som non-stop sikkerhedsudløser og beskytter samtidig maskinen ved påkørsel af forhindringer, fortæller han.

- OptiDisc knivbjælken er vedligeholdelsesfri og har en gennemtænkt placering af de ovale skiver, som optimerer flowet af græs og giver et perfekt snit, siger Robert Vemmelund.

- Kuhn designer, udvikler og producerer selv sine skivehøstere og skårlæggere, forklarer han.

Ved selv at have kontrol over hele processen fra start til slut, har Kuhn de bedste muligheder for løbende optime-ringer og forbedringer, så de konstant kan følge med udviklingen i forhold til kundernes krav og ønsker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Sortimentet af Kuhn-skivehøstere er meget bredt og omfatter både frontmonterede, sideophængte og centerophængte modeller samt trippelsæt, oplyser produktchefen.

Rent foder

Kuhns trippelsæt er skabt til store, moderne traktorer og høje hastigheder. Arbejdet udføres i en høj kva-litet, så foderet forbliver rent, og vækstpunktet på græsstubben bevares i den rigtige højde.

- Trippelsættene fås i arbejdsbredder op til 9,93 m, både med og uden crimper, oplyser Robert Vemme-lund.

- Den trinløse, hydrauliske justering giver et optimalt overlap mellem den forreste og bageste en-hed, op til 50 cm overlap i hver side, fortæller han.

- Det sikrer, at alt græsset bliver klippet - også i skarpe kurver.