Abonnementsartikel

Hverken den nuværende eller tidligere danmarksmestre deltager i standardklassen, når der fredag og lørdag den 27. og 28. oktober afvikles danmarksmesterskab i pløjning på Mors.

Det er gården Peterslund på Mors, der lægger jord til danmarksmesterskabet i pløjning, og når de sidste furer er pløjet lørdag eftermiddag, bliver det første gang, at den nye danmarksmester med standardplov indtager øverste trin på podiet.

Deltagerlisten viser nemlig, at der blandt 24 kvalificerede pløjere hverken findes den nuværende eller tidligere danmarksmester, og dermed er der lagt op til en åben og spændende konkurrence.

Meget dygtige juniorer

I seniorklassen deltager 17 pløjere, mens der er i klassen for juniorer er syv pløjere under 22 år. I juniorgruppen findes der meget dygtige pløjere, der allerede har taget medaljer ved nordiske mesterskaber, og det bliver spændende at følge, om de unge kan snyde de mere erfarne pløjere og snuppe den ledige titel, der samtidig giver kvalifikation til verdensmesterskabet i 2018, som afholdes i Tyskland.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Erfarne vendepløjere

I klassen for vendeplove er der elleve deltagere, og her forsvarer sidste års danmarksmester, Jesper Madsen, Odder, sin titel. Det gør han med lånt materiel, da han for næsten en måned siden sendte sin traktor og plov til Kenya, hvor han skal pløje VM den 1. og 2. december. Her får han følgeskab af Bjarne Møller Nielsen, der deltager i klassen for standardplove.

Deltagerlisten for vendeplove viser, at et par tidligere danmarksmestre også deltager på Mors, og derfor er der i klassen lagt op til hård konkurrence om guldet.

Landbrugsskolerne konkurrer

Fredag den 27. oktober om formiddagen skal der blandt 10 teams findes en danmarksmester for landbrugsskoler. Pløjningen forgår med vendeplove og ud over point for selve pløjningen får skolerne også point for det bedste heppekor samt i quiz og andre opgaver.

Vinderen af skolepløjningen offentliggøres fredag klokken 13.45.

Fabriks-DM med syv deltagere

Lørdag klokken 11.00 stikker syv plove fra forskelige fabrikker skærene i jorden for at afgøre hvem, der kan udføre den bedste pløjning og kalde sig Danmarks bedste plov.

De syv deltagere er Brøns Maskinforretning med Amazone, Vinderup Maskinforretning med Kuhn, Pöttinger DK med en Pöttinger, Kverneland Group Danmark med Kverneland, Kongskilde Agriculture med Överum, MO Implements med Maschio Gaspardo og Lemken Skandinavien med Lemken.

Plove fra Amazone og Maschio Gaspardo er forholdsvis nye på det danske marked, og for tilskuerne bliver det spændende at følge, hvordan de tackler opgaven i forhold til de mere etablerede fabrikanter.

Masser af veteraner

Lørdag er også dagen, hvor 35 veteranpløjere dyster om danmarksmesterskabet i de forskellige klasser, og ud over fin pløjning bliver der lejlighed til at se, hvordan traktorer og plove så ud, da farfar var ung.

Program, deltagerlister og meget mere findes på www.dmplov.dk.