Abonnementsartikel

Hollandske Vervaet er på vej med nye gyllenyheder. I denne uge, uge 22, kører Vervaets helt nye Hydro Trike XL demotur rundt i Holland. Og det er ikke svært at se det nye på maskinen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Vervaet har nemlig monteret en ekstra aksel under tanken og øget indholdet fra 14 kubikmeter på den "lille" Vervaet Hydro Trike til 19 kubikmeter på den nye XL.

- Maskinen er blevet 20 centimeter længere i forhold til den mindre Hydro Trike. Men ellers er forøgelsen af volumen i tanken sket ved at gøre selve tanken bredere fortæller Karsten Kammer fra Gøma, der er den danske importør af Vervaet.

Tankbredden er dermed forøget fra 2,55 til 3,2 meter. Men selve totalbredden på maskinen er ikke øget i forhold til de andre modeller fra Vervaet - Hydro Trike og Hydro Trike XXL.

- Nu har vi altså tre modeller i serien, idet vi stadig bliver ved med at kunne levere den store model XXL med 24 kubikmeter, siger Karsten Kammer.

Hydraulisk styret

Princippet i den ekstra aksel på en Vervaet er som sådan ikke ny. Virksomheden har i forvejen maskiner kørende. Men det har været maskiner udstyret med møgspredere eller jordkasser, og selve konstruktionen i disse aksler er ikke magen til den nye på Vervaet Hydro Trike XL.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Akslen er egentlig blevet til på en maskinstation, og Vervaet er så gået ind og videreudviklet på den. Akslen kan hæves og sænkes hydraulisk, og den er i stand til at blive belastet med 7,8 ton. Overstiger vægten på akslen 7,8 ton tager overtryksventilen over og lukker tryk af akslen, så trykket aldrig overstiger de 7,8 ton, forklarer Karsten Kammer.

Det smarte i akslen er, at den automatisk hæves efterhånden som vognen tømmes i marken. Det sker automatisk, men man kan også styre akslen manuelt.

- Både foraksel og bagaksel er dimensioneret til at kunne holde til en fuld læsset maskine, selvom den ekstra aksel er hævet fra jorden.

- Akslen er også beregnet til at køre sænket på landevejen, og den fungerer som en rigtig god stabilisator, så vi undgår de nærmest vuggende eller hoppende bevægelser, der i nogle tilfælde opstår på vores tre-hjulede maskiner, når de kører med læs, fremhæver Karsten Kammer.

- På den måde reducerer vi de stress-belastninger, der kommer på dækkene på grund af "hoppe-effekten", fortsætter han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Akslen er drejbar, og ifølge Karsten Kammer kan akslen dreje så meget, at den ikke laver skader i forageren, selvom man laver fuldt styreudslag på rattet.

På den nye model Vervaet er effekten skruet i vejret. Fra de tidligere 430 hestekræfter er der nu 460 hestekræfter at gøre godt med.

Samtidig bliver Vervet Hydro Trike XL den første model med en ny Claas-kabine.