Abonnementsartikel

Mange tilmeldte heste sikrer i år et rekordskue i Hjørring, som har 705 tilmeldte store dyr

Der bliver trængsel i staldene på Hjørring Dyrskue i år. Der er tilmeldt hele 705 store dyr, hvilket er rekord. Hertil kommer kaniner og fjerkræ samt 4H-dyrene, så det samlede antal dyr når op på knap 900. Det er især hestene, der trækker tallet op, idet der er tilmeldt 147 mod 111 sidste år. Til gengæld er der en lille tilbagegang hos malkekvæget, hvilket primært skyldes et udbrud af B-streptokokker hos en af de store udstillere, og hos kødkvæget, der sidste år havde ekstraordinært mange udstillere, fordi bluetongue-situationen forhindrede dem i at udstille på landsskuet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi er overordentlig glade for den store interesse for at udstille dyr, selv om vi får lidt af en udfordring med at få dem placeret. Men det er et luksusproblem. Dyrene er naturligvis kernen i et dyrskue, og med så stor interesse ved vi, at vores koncept er rigtigt, og at dyrskuet opfylder sit formål som landbrugets udstillingsvindue til omverdenen, siger dyrskueansvarlig Karin Møller Larsen, LandboNord.

Den store interesse fra hestefolket kan hænge sammen med det store hesteshow fredag aften, et show som kører for tredje år og som bliver bedre og bedre for hvert år.

Også maskinudstillingen bliver tæt pakket, idet der allerede længe har været udsolgt af standpladser.

I år har Hjørring Dyrskue valgt at sætte fokus på vedvarende energi og landbruget som energileverandør, og det afspejler sig i høj grad hos udstillerne.