Teknologien kommer til at ændre den måde, vi tænker planteproduktion ganske gevaldigt. Det mener Svend Christensen, Institutleder for Institut for Plante- og Miljøvidenskab på Københavns Universitet.

Agro har sat ham i stævne for at høre, hvilke tendenser og strømninger, der rører sig for fremtidens planteproducent set fra hans stol.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hvad ser du inden for forskningen, der kommer til at påvirke fremtidens landbrug?

- Det er helt klart, at de næste 10-20 år, vil alt omkring nyttige mikroorganismer, og hvad de kan gør for planter og dyr, blive stort, både i forhold til udnyttelse af næringsstofferne og forsvar mod skadelige mikroorganismer. Det kan hjælpe landbruget til at mindske brugen af pesticider, siger Svend Christensen.

Hvilken rolle spiller forskningen og teknologien i praksis i fremtidens landbrug?

- Teknologien spiller en rolle i forhold til mikroorganismerne, hvor teknologiske landvindinger er en forudsætning for, at vi kan tilegne os meget viden om planterne. Og så er teknologien selvfølgelig afgørende for hele bevægelsens omkring præcisionslandbrug, der har været på vej i mange år - og nu kommer det altså med robotter og kunstig intelligens, der kan overskue komplicerede problemer og træffe nyttige beslutninger, siger Svend Christensen og fortsætter:

- Med nye sensorer, hyppig overvågning fra for eksempel en drone og kunstig intelligens, vil man i den nærmeste fremtid have værktøjerne til at målrette behandlingen af en afgrøde, og det vil mindske den risiko, der er i dag, hvor det kan være vanskeligt og nærmest umulig at træffe beslutning om den mest optimale økonomiske behandling af plantesygdomme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Agro, der udkommer i dag fredag den 13. okotober kan du læse resten af artiklen .

Men allerede nu kan du læse artiklen ved at klikke her:

Brugernavnet er dit abonnementsnummer, og adgangskoden er dit postnummer.

Ikkeabonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til den.

Der kan bestilles abonnement på http://www.agrar-plus.dk/agro eller telefon 76 20 79 70.