Rasmus Halling Rasmussen, der er driftsleder ved Dansk Svinedrift har modtaget dødstrusler, efter han i slutningen af september lagde en video på Facebook, hvor han giver en af sine grise øl. Selv kalder han det 'fredags-øl'. Det skriver Ekstra Bladet.

Der kom hurtigt mange reaktioner på videoen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Til at starte med var der en stille og rolig dialog på mit opslag, men pludselig blev det delt helt vildt på flere veganske grupper. Der begyndte at være flere, der gik ind på min Facebook-side og gav mit firma dårlige anmeldelser, og så begyndte de negative kommentarer også at tikke ind. Folk skrev, at jeg var en dyreplager, og at jeg skulle dø. Det eskalerede fuldstændig. Det væltede ind med trusler på min virksomheds Facebook, og folk begyndte også at skrive til mig privat, siger Rasmus Halling Rasmussen til Ekstra Bladet.

Også Rasmus Halling Rasmussens familie er blevet truet.

- Mine børn begyndte også at blive truet, og der sætter jeg virkelig grænsen. Der var for eksempel nogen personer, der fandt et billede af min datter, hvor hun inseminerer en so, og det blev delt flere steder. Flere skrev, at jeg er en klam far og skrev negative ting om min datter. Der var også nogen, der fandt min 11-årige søns private Facebook-profil og skrev til ham privat og truede ham. Derfor har jeg nu politianmeldt tre bestemte personer for truslerne, siger han til Ekstra Bladet.

Ifølge Rasmus Halling Rasmussen lagde han videoen op for at give folk et indblik i hverdagen på sit landbrug. Nu fortryder han.

- Jeg er meget åben omkring min svineproduktion, og hvad jeg laver. Jeg lægger ofte billeder op på nettet. Der har aldrig været problemer i det. Videoen var derfor bare tiltænkt, som et forsøg på at vise, hvordan en helt almindelig hverdagssituation ser ud. Men det blev så voldsomt, at jeg var nødt til at slette videoen og tråden. Jeg nåede et punkt, hvor jeg virkelig ikke syntes, at det var sjovt at være landmand mere, siger han til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs hele historien på Ekstra Bladets hjemmeside.