Abonnementsartikel

Det vækker nogen forundring, at næstformanden i Danish Crown, Erik Bredholt, også eksporterer smågrise .

På Maskinbladets hjemmeside har en læser fremlagt oplysninger fra CHR-registret, der viser, at Erik Bredholt to gange inden for det seneste halve års tid har sendt svin til Kolding Export Center.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det drejer sig om 300 stk. den 29. december og 260 den 4. maj.

- Det er nyt for mig - og overraskende, siger Cay Wulff Sørensen, Grenå, der er en af repræsentanterne i Erik Bredholts bagland.

- Jeg mener, det er SPF, der afsætter Eriks grise, når han har nogle i overskud, så jeg vil ikke udtale mig, inden jeg har hørt Eriks egen forklaring. Men havde jeg været i Eriks position, havde jeg ikke gjort det, lyder svaret fra Cay Wullf Sørensen.

Hos SPF vil direktør Peter Skov Madsen ikke udtale sig om kundeforhold.

Kan ikke have ondt af

- Det kan jeg ikke have ondt af. Jeg kan da godt se, at der kan ligge et problem i, at han er næstformand i slagteriet, men nu skal vi passe på ikke at blive for snerpet, siger et andet repræsentantskabsmedlem, Jørgen Jakobsen, Låsby.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men jeg ville nok have tænkt mig om, hvis jeg havde været næstformand i Danish Crown, tilføjer han.

Ingen mening om

- Det har jeg ingen mening om, lyder den korte kommentar fra formanden for Danske Svineproducenter Torben Poulsen.

Han skal ikke blande sig i, hvor jeg sælger mine grise, og så vil jeg heller ikke blande mig i, hvor han sælger sine.

- Men jeg kan da godt forstå, at der er nogle, der synes, det er lidt mærkeligt, siger svineproducentformanden.

Færdig mand i DC

Det er ikke lykkedes Maskinbladet at træffe Erik Bredholt for en kommentar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Heller ikke Danish Crowns formand, Niels Mikkelsen, har været at træffe.

Men på maskinbladet.dk har flere givet luft for deres mening.

JP skriver: "Han kunne da have solgt dem til en dansk landmand, men det er jo ikke nemt, når man får 80 til 100 kr. mere pr. stk. til Tyskland. Vi i DC skal jo levere til 9,60 - det er da skidt, hvis vi alle gør som ham. HÅBER HAN ER KLOG NOK TIL AT TRÆKKE SIG SELV FRA DC."

Daniel tornvig skriver: " Jeg er selvfølgelig helt enig. Sidder man i bestyrelsen i DC, så leverer man ikke til export. Men det kan jo også være grise, der ikke kan gå i slagtesvinestalden.

Sten Bilde skriver: "Mon ikke den gode næstformands grise mangler lige så meget på slagtegangen som de grise, som vi andre leverer en gang imellem. Mon det er et udtryk for dobbeltmoral, eller er det et udtryk for total mangel på moral. Det er jo nøjagtigt som de pampere, der starter med at kæmpe for fællesskabet, og når de så kommer langt nok op, tænker de kun på sig selv og de fede ben, de nu har fået tilranet sig. Men som den folkevalgte sagde, da jeg orienterede ham om sagen her i dag, " hvis han har gjort det, er han en færdig mand i DC".