Brødhvede og spinatplanter har forår og sommer igennem været fødekammer og tilflugtssted for vildt, fugle og insekter på markerne ved Dalsagergaard ved Gadstrup på Sjælland, men på denne dag sidst i september står kun de golde stubbe tilbage. En flok fede agerhøns sidder i morgensolen i udkanten af en naturstribe, der i et tre meter langt bælte strækker sig fra gårdens bygninger og ned til et vandløb en lille kilometer væk som skel imellem de nu afhøstede marker. Her er fyldt godt op med både blomster og kålplanter som nu danner rammen om agerhønsenes liv, som den også gør det for mange andre dyr.

Det er første år Ole Christiansen har valgt at lave naturtiltaget, og landmanden gør det ikke fordi, der nødvendigvis er behov for det, men han og familien nyder at følge dyrelivet og vil gerne gøre lidt ekstra.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg tænker jo egentlig, at vi skal gøre noget for flora og fauna; vi skal bryde de her store områder med ensidig korndyrkning, hvor vi så kan have plads til fugle og de vilde bier, blandt andet. Ét er jo at vise, at man godt kan have et intensivt landbrug, men det er vigtigt, at der også er plads til naturen, fortæller Ole Christiansen.

I Agro, der udkommer fredag den 13. oktober kan du læse resten af artiklen.

Men allerede nu kan du læse artiklen ved at klikke her:

Brugernavnet er dit abonnementsnummer, og adgangskoden er dit postnummer.

Ikkeabonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til den.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der kan bestilles abonnement på http://www.agrar-plus.dk/agro eller telefon 76 20 79 70.