- Jeg skulle jo op og muge ud ved køerne om morgenen. Derfor lugtede jeg altid af møg, når jeg kom i skole, siger 87-årige Niels Kristensen da DR interviewer ham.

Niels Kristensen bor på Plejecenter Dreyershus i Kolding. DR har været med plejecenterets beboere på besøg ved landmand Asger Christensen, der ejer gården Nørupgaard i Jordrup.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ideen kom, ifølge landmanden, efter han i sensommeren deltog i 'Åbent Landbrug'.

- To dage efter ringede de fra et plejecenter i Lunderskov og spurgte, om de måtte komme på besøg. Og det irriterede mig, at jeg ikke selv havde fået den ide, så nu har vi inviteret samtlige pleje- og dagcentre i Kolding til at komme forbi, hvis de har lyst, siger Asger Christensen til DR.

Gamle minder

En af beboerne på plejecenteret er den 87-årige Niels Kristensen, der selv har arbejdet med landbrug tidligere.

- I min barndom boede vi på en lille gård, der var stråtag på, og så var der små vinduer i stuehuset. Og vi skulle arbejde meget derhjemme, selv om vi skulle i skole, siger han til DR.

- Vores kalve lå ved moderen, hun slikkede dem, til de blev tørre. Det er noget helt andet det her, de ligger i metalbokse, jeg bryder mig ikke om det, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Opbakning til besøg

Ved Ældre Sagen er der fuld opbakning til initiativet. DR har talt med Anna Wilroth, der er konsulent på plejehjemsområdet hos Ældre Sagen.

- Mange har dårlig korttidshukommelse, men der ligger viden lagret, som man kommer i tanke om, når man kommer ud i andre miljøer. Pludselig har den gamle en historie at fortælle, engang spillede de en rolle, de havde indflydelse og en identitet, og det er vigtigt for dem at erindre, siger hun til DR.

Læs hele historien og se video her.