Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen besøger i denne uge Japan, hvor han sammen med Kronprinsparret og tre andre ministre står i spidsen for en større erhvervsdelegation. Besøget skal promovere danske fødevarer og føre til flere danske fødevarer på japanske supermarkedshylder.

- Japan er et kæmpe marked for dansk fødevareeksport og har været det igennem mange år. De gode og langvarige relationer mellem Japan og Danmark har været meget vigtige for fødevareeksporten, og der er stadig masser af potentiale i Japan for danske virksomheder. Særligt i lyset af, at EU og Japan for nyligt har indgået en frihandelsaftale, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

EU og Japan indgik den 6. juli 2017 en politisk aftale om frihandel. Aftalen, som forventes at træde endelig i kraft i 2019, vurderes at kunne øge dansk eksport til Japan med op til 70 procent.

Danske ingredienser på bordet

Under eksportfremstødet deltager miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i en rundbordsdiskussion om, hvordan danske virksomheder kan levere ingredienser såsom enzymer, vitaminer og mineraler til en bæredygtig produktion i for eksempel fødevaresektoren.

- I Danmark er vi gode til at udvikle nye ingredienser og innovative produkter, som kan sikre, at vi udnytter alle proteiner i fødevarerne og mindsker ressourcespildet. Hvis vi kan eksportere den danske opskrift på, hvordan fremtidens fødevarer kan udvikles, kan det både være godt for miljøet og for danske arbejdspladser, siger Esben Lunde Larsen.

Herudover deltager ministeren sammen med D.K.H. Kronprinseparret ved et PR-event om fødevarer og design. Ministeren besøger også en af Japans største fødevarevirksomheder Kewpie, hvor H.K.H Kronprins Frederik indvier ny produktionslinje med dansk udstyr.