Abonnementsartikel

Landbrugsstyrelsen har ændret reglerne for overdragelse af tilsagn. Det sker for at hindre et muligt marked for handel med tilsagn.

For at standse et muligt marked for handel med tilsagn har Landbrugsstyrelsen ændret reglerne for overdragelse af tilsagn på tre projektstøtteordninger. Sådan lyder det her til morgen i en pressemeddelelse fra Landbrugsstyrelsen.

- Det har aldrig været meningen, at tilsagn skulle blive en handelsvare. Der skal være lige adgang og en fair prioritering af ansøgningerne, og derfor er vi tilfredse med, at styrelsen får præciseret vilkårene for overdragelse af tilsagn, siger Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer, Svineproduktion.

Landbrugsstyrelsen skriver, at det tidligere har været muligt for landmænd at overdrage ubrugte tilsagn til andre uafhængigt af bedriften, og at der dermed har været en risiko for, at tilsagnshavere kan have tjent penge på at sælge tilsagn videre. Landbrugsstyrelsen vurderer derfor, at der er grund til at ændre reglerne, inden der udvikler sig et decideret marked for handel med tilsagn.

- Ministeren udviser rettidig omhu, for ubrugte midler bør netop samles i nye ansøgningsrunder, hvor alle får en fair og lige chance for at søge om tilskud. Det vigtigste er, at man selvfølgelig fortsat skal kunne overdrage sit tilsagn og sit projekt til køber eller forpagter, hvis man eksempelvis sælger sin bedrift eller indgår i et generationsskifte, udtaler Erik Larsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce