Glæden var tydelig, da dommeren udpegede en Goldday-datter fra familien Christensen, Åskoven I/S, som skuets bedste ko og dermed Miss Himmerland på Kimbrerskuet i Messecenter Vesthimmerland i Aars.

Koen var Miss Vendsyssel i 2016, men på dyrskuet i sommer havde hun lige fået kalv, og det blev ikke til en topplacering. Det blev der rådet bod på i dag.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Hun er tilbage i storform, fortalte Claus Christensen, der driver Åskoven I/S sammen med sin hustru Kirsten Christensen og børnene Pia, Dan og Kim.

De har 140 holsteinkøer og 12 charolaiskøer på gården ved Bindslev.

Trofaste udstillere

Næste år har familien Christensen 20 års jubilæum som udstillere på Kimbrerskuet. De første mange år udstillede de deres charolaiskøer, og det er først for et par år siden, at de også begyndte at tage malkekøerne med på dyrskuer.

- Kimbrerskuet er et rigtig dejligt skue, og det er derfor, vi kommer år efter år, fortæller Claus Christensen.

Den gode stemning

Allerede fra starten fredag morgen var skuet, der betegner sig selv som et af Nordeuropas største indendørs dyrskuer, godt besøgt, og hen på eftermiddagen var der gået cirka 2.000 gæster gennem tælleapparaterne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gæsterne fortsatte med at strømme til skuet, der har åbent fredag til klokken 22.00 og åbner igen lørdag morgen klokken 9.00.

- Der er en rigtig god stemning, og udstillerne udtrykker stor tilfredshed, siger direktør i Messecenter Vesthimmerland, Brian Otte.

I år har messecentret testet et nyt koncept af; Speaker's Corner. Her er der faglige foredrag for landmænd og indslag rettet mod byboerne.

Kimbrerskuet, der arrangeres af Agri Nord og nf plus.

Lørdag går det løs med konkurrencer for kødkvæg, får, fjerkræ, kaniner og heste.