Placeret som nummer et i firmaafprøvning fra Seges.

Smågrisefoder fra Hornsyld Købmandsgaard A/S ligger i top og har fået den bedste placering i den seneste firmaafprøvning gennemført af Seges. Det skriver Hornsyld Købmandsgaard i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Afprøvningen, som blev offentliggjort sidst i september, viser, at smågrisefoderet fra Hornsyld Købmandsgaard er signifikant bedre end foder fra de øvrige deltagere i testen, nemlig DLG, Danish Agro, ATR og Himmerlands Grovvarer.

Seges Svineproduktion gennemfører afprøvningen ved at opfordre de enkelte firmaer til at indstille de smågriseblandinger, som de producerer mest af. Formålet er at give et billede af produktionsværdien i smågrisefoderet.

Blandingerne afhentes ved de enkelte firmaers kunder uden firmaernes kendskab, hvorefter de bliver testet på forsøgsstationen Grønhøj. Til forskel fra tidligere var der i år tre blandinger med i afprøvningen til grisene i perioden fra 7 til 30 kilo.

Går ikke på kompromis

Salgsdirektør Henrik Hedegaard er meget glad for placeringen som nummer ét i testen af foder til smågrise.

- Det er et flot og solidt resultat, der vidner om stabilitet og kvalitet i vores produkter. Vi lever op til de krav, vi sætter og som vi samtidig garanterer over for kunden. Landmanden får det, vi lover, det er det afgørende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Heldigvis hænger det rigtigt godt sammen med de tilbagemeldinger og den respons, vi får fra vores kunder, tilføjer han.

Produktchef Torben Skov Ancker siger, at årsagen til de gode resultater ligger i solidt forarbejdede blandinger, hvor der ikke er gået på kompromis med råvarer og næringsstoffer.

- Testen er for os et stort skulderklap, som vidner om, at det vi gør, er rigtigt ? både når det gælder råvareudvælgelse, optimering og fremstilling. Vi leverer den vare, der er aftalt, og grisene kvitterer for det.

Høj tilvækst - lavt foderforbrug

Hornsyld Købmandsgaard havde tre blandinger med i afprøvningen. Det var ZinkPremium (7-9 kg.), MediumStart (9-15 kg.) og KvikStart (15-30 kg.)

Det fremgår af afprøvningen, at Hornsyld Købmandsgaard opnår højeste produktionsværdi som følge af højeste daglige tilvækst og laveste foderforbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Blandingerne udmærker sig ved at have et højere proteinindhold end de øvrige firmaer, og samtidig opnås en lav behandlingsfrekvens for diarré. Denne sammenhæng lyder måske ikke logisk, men medvirkende til dette resultat er det unikke sojaprotein AX3 Digest fra Triple A, som er ph-reguleret og har en høj fordøjelighed, siger Torben Skov Ancker, der sammen med Henrik Hedegaard påpeger, at kvalitet giver gode resultater.