The Exhibition and Safety & Quality Forum of China International Food, Meat and Aquatic Products eller blot FMA, er en stor fødevaremesse i Kina, hvor producenter verden over får mulighed for at fremvise deres produkter for et af verdens mest interessante markeder.

Den mulighed var i år også tilfaldet Danish Crown Beef, der for første gang kunne vise dansk oksekød frem på kinesisk jord, da det lykkedes at få dispensation til at eksportere 150 kilo dansk oksekød til Kina, som blev brugt til udstilling og smagsprøver. Det er der en god grund til, fortæller Jacob Rahbek Pedersen, der er eksportdirektør i Danish Crown Beef.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Kina er blevet verdens største aktør på oksekødsmarkedet i 2016, og den tendens ser ud til at fortsætte. Samtidig ligger selvforsyningsgraden på 75 procent, så afhængigheden af import er til stede, og derfor er det naturligt et interessant marked. Der er dog et stykke arbejde forude, som skal laves først.

Tilladelse fra myndighederne

Arbejdet ligger i at få myndighederne til at godkende, at dansk oksekød kan eksporteres til Kina, og der er stadig et stykke vej endnu, men derfor er arbejde på FMA stadig godt givet ud, siger Jacob Rahbek Pedersen.

- Markedsadgangen ligger stadig ude i fremtiden, men det er aktiviteter som denne her, der kan være med til at gøre Danmark mere interessant i puljen af ansøgerlande. Modtagelsen på messen var rigtig positiv, så det var med til at synliggøre os blandt en række interessante aktører i kinesisk sammenhæng.