Dansk Folkeparti sætter spørgsmålstegn ved uvildigheden af rapport om Danmarks grundvand.

Den såkaldte Cowi-rapport skulle undersøge, hvorvidt vi i Danmark regulerer korrekt, når det kommer til beskyttelsen af grundvandet.

Nu møder rapporten kritik fra flere politikere, der kræver, at miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen redegører for rapportens tilblivelse, det skriver Politiken. Helt konkret handler det om hvorvidt rapporten er udarbejdet uden indblanding fra ministeriet. Politiken skriver, at Miljø- og Fødevareministeriet er kommet med mere end 30 skriftlige kommentarer til Cowis første version af rapporten, hvoraf flere ting er blevet rettet til, inden den blev sendt ud til ekstern kommentering hos landbruget og de grønne organisationer.

Dansk Folkepartis miljøordfører, Pia Adelsteen, der også er formand for Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg, mener, at ministeriet ud fra de oplysninger, Politiken har forelagt hende, har været for tæt involveret i Cowis arbejde med rapporten- Det er problematisk, synes jeg. Nu må jeg bede ministeren om at redegøre for forløbet«, siger Pia Adelsteen til Politiken.

Også Simon Kollerup, der er fødevareordfører for Socialdemokratiet, stiller spørgsmål til rapporten.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er en torpedo mod Folketingets forhold til regeringen, at der endnu en gang sættes spørgsmålstegn ved, om regeringen har sagt ét til Folketingets medlemmer, men gjort det stik modsatte ovre i ministeriet, siger han til Politiken.