Abonnementsartikel

Formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, glæder sig over, at Havaristyrelsen har undersøgt traktoruheld nærmere.

Vi hører af og til om ulykker på vejene, hvor traktorer er involveret.

Men hvad er op og ned? Det har Havaristyrelsen undersøgt og har netop udgivet en rapport baseret på 25 ulykker, som er blev analyseret grundigt.

Et par af konklusionerne er, at især venstresving og traktorernes relativt lave fart på vejen er noget af det, der forvirrer bilisterne.

At Havarikommissionen har brugt tid og kræfter på at undersøge de mulige årsager glæder formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Havaristyrelsen har lavet et virkelig godt stykke arbejde. Det giver os som organisation noget at arbejde videre med i forhold til at rådgive de folk, som sidder bag rattet af traktoren, siger Martin Merrild.

Formanden for Landbrug & Fødevarer roser Havarikommissionen for dens tilgang til rapporten.

- Det er fornemt, at de både udgiver en rapport med mere dybdegående videnskabelige detaljer og en mindre, som man kan bruge i sin dagligdag. Det er godt tænkt af Havaristyrelsen, men det er naturligvis ikke noget, der kan stå alene, siger Martin Merrild, som nu vil sætte sin organisation i gang med at kigge nærmere på, hvordan man kan bruge rapportens konklusioner til at øge oplysningsindsatsen.

- Vi har i forvejen mange kampagner igang. Og det her giver os en bedre mulighed for at sætte ind lige præcis der, hvor det giver allermest mening, siger Martin Merrild.