Keenans MechFiber 345SP selvkørende fuldfoderblander er udnævnt til vinder af Innovation Arena-prisen.

Keenans første selvkørende maskine vinder pris i den anerkendte kategori for ingeniørvirksomheder ved National Ploughing Championship's Innovation Arena Awards. Det skriver Keenan i en pressemeddelelse.

Den længe ventede Keenan MechFiber345SP selvkørende haspeblander, var blandt de nominerede produkter inden for kategorien teknisk innovation. Keenans maskine var omdrejningspunkt på Enterprise Ireland's Innovation Arena, hvor irske landmænd fik et førstehåndsindtryk af den længe ventede produktnyhed fra Keenan.

- At vinde en Innovation Arena-pris er et kæmpe skulderklap til vores team Keenan team. Det er en helt speciel sejr, når man tænker på, at Keenan blev købt af Alltech så sent som i april 2016. Ingeniørarbejdet på den selvkørende maskine blev påbegyndt i juli 2016 og lanceret på markedet i februar 2017 på SIMA i Paris. Denne pris er et bevis på Keenans viden og erfaring med at identificere en markedsmulighed og føre den hurtigt ud i livet i ægte og hurtig Alltech-stil, lyder det fra Robbie Walker, CEO, Keenan.

Keenan har fokuseret på hvilke læsse- og skæremekanismer, der har været til rådighed på markedet, Det har været vigtigt at finde frem til en løsning i overensstemmelse med selve Keenans grundværdi - at bevare foderstrukturen for at kunne levere den velkendte MechFiber-blanding. I det italienske firma Storti, har Keenan fundet en partner med mere end 30 års ingeniørekspertise inden for selvlæssede teknikker, samt fantastiske resultater med at bevare fiberstrukturen i de foderemner der læsses. De to firmaer har arbejdet sammen om at konstruere den optimale læsse-mekanisme til den nu prisbelønnede Keenan MechFiber 345SP.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Tungstens snitterhoved

Det snitterhoved, der bruges i Keenan MechFiber SP-serien, er konstrueret til at give en hurtig påfyldning af en lang række fodermidler (græsensilage, hø, halm, majs, pulp, piller og så videre), og den efterlader en ren og ensartet overflade, så der opnås en optimal styring af stakkens overflade. De tungstenbelagte knive er arrangeret på en helt speciel krydset måde, der giver et rent snit uden beskadigelse af fiberstrukturen, selv i meget kompakt ensilage.

Fodervognen laver den anerkendte Keenan MechFiber-blanding og bliver produceret i 16 og 20 kubikmeter i sæsonen 2017/2018. Udfodring i fronten (venstre/højre) med justerbart transportbånd til ensartet fordeling af fuldfoderblandingen. Keenans MechFiberSP-sortiment kan fås i modeller med både 25 kilometer pr. time og i en højhastigheds-"Plus"- udgave på 40 kilometer i timen. Maskinen er udstyret med et mekanisk drev til at trække de seks hasper. Dette eksklusive tekniksystem overfører ved af en speciel designet gearkasse og PTO-aksel al kraft fra motoren til blandesystemet. Brændstofforbruget reduceres (med op til 25 procent), og det samme bliver vedligeholdelsesomkostningerne.

Alle maskiner leveres med Keenan InTouch controller som standard. Ved hjælp af den nøjagtige blanderækkefølge, hastighed og antal omdrejninger, laver maskinen den optimale blanding med henblik på at forbedrede mælkeydelsen samt bedre sundhed i besætningen.

Den prisvindende selvkørende maskine fra Keenan fremvises i øjeblikket på en række roadshows ude på bedrifter rundt omkring i Europa og vil få ærespladsen på Keenan/Alltech's stand på AgriTechnica i Hannover til november.