Abonnementsartikel

Perioden mellem grillsæson og juletravlhed giver fald i svineprisen.

Det europæiske marked for fersk grisekød befinder sig lige nu i et vakuum mellem sommerferien og juletravlheden.

- Vi er inde i den stille periode, der stort set altid rammer markedet først på efteråret. Kunderne har fået fyldt lagrene op, men vi har ikke forårets store helligdage eller andre begivenheder, der kan være med til at løfte forbruget af kød. Derfor er der en jævn efterspørgsel, som i øjeblikket ikke modsvarer udbuddet af grisekød i Europa, siger Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Priserne på bove, forender og skinker siver i øjeblikket, mens efterspørgslen på brystflæsk, kamme og bacon til det britiske marked er mere stabilt.

- Lige nu er det store spørgsmål, om markedet rammes af en egentlig priskorrektion, altså et større ubrudt fald. Udfordringen er det stigende antal slagteklare grise i Europa. Tilførslerne i Syd- og Mellemeuropa stiger markant, når sommervarmen er væk, så derfor har vi i øjeblikket den ubalance mellem udbud og efterspørgsel, vi ser i øjeblikket, forklarer Søren Tinggaard.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Til landene udenfor Europa er der en stabil efterspørgsel fra både Kina og Japan.

Det oplyser Danish Crown i sin markedsberetning. Det betyder, at svineprisen falder med 20 øre, mens prisen for søer falder med 30 øre.

Det betyder at prisen på svin fra 74-95,9 kg er faldet med 20 øre og nu ligger på 10,30 kroner pr. kg, mens søer over 129,9 kg er faldet 30 øre og lander på 6,50 kroner.