Afrikansk svinepest er en sygdom, der kan sætte en skræk i livet på de fleste svineproducenter, og nu tyder det på, at sygdommen kan have retning mod Danmark.

I den tyske deltat Slesvig-Holston, der grænser op mod Danmark, vurderer man det nemlig som et realistisk scenarie, at delstaten rammes af afrikansk svinepest. Det skriver Flensborg Avis.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Risikoen er høj. Et udbrud er et realistisk scenarie, sagde Robert Habeck, landbrugsminister i Slesvig-Holston, til Flensborg Avis.

Han oplyser dog til Flensborg Avis, at der endnu ikke har været et tilfælde af sygdommen i Tyskland, men når risikoen alligevel er høj, skyldes det, at der er sporet afrikansk svinepest i Tjekkiet og Rumænien. En af måderne hvorpå svinepesten kan ramme Tyskland er via vildsvin. Flensborg Avis skriver, at ifølge Robert Hacket griber Slesvig-Holsten ind med en intensiveret overvågning af afrikansk svinepest. Som en del af forebyggelsen bliver der taget prøver af alle vildsvin, der bliver fundet døde. Derfor er jægere blevet opfordret til at intensivere jagten mod vildsvin.