Abonnementsartikel

Et crowdfundingprojekt hos Danske Svineproducenter skal vise sandheden om dansk svineproduktion.

- Vi er ikke mindre end ovenud henrykte for, at vi nu har nået den første millioner kroner i vores crowdfunding, som vi skal bruge til at tale svineproducenternes sag.

Sådan siger Henrik Mortensen, formand for Danske Svineproducenter, der sammen med sit sekretariat og et professionelt bureau, nu glæder sig til at sætte hårdt ind mod Dyrenes Beskyttelses "burgrise"-kampagne.

- Vi er stolte af vores erhverv og det, som vi hver dag går og gør i staldene, og vi glæder os til at få mulighed for at komme mere bredt ud og fortælle befolkningen om det, siger Henrik Mortensen, som gerne vil rette en tak til alle dem, der har bidraget til, at det nu bliver muligt.

- Det er dejligt at konstatere, at vi har så mange venner. Og uden alle de bidrag, vi har modtaget ? store som små - ville det ikke være muligt at sætte det projekt i søen, som vi arbejder hårdt på lige nu.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Formanden forsikrer, at foreningen snart er klar med forskellige tiltag, som over de næste mange måneder skal overbevise danskerne som, at danske svineproducenter hele tiden har fokus på udvikling og er noget nær verdens bedste på rigtigt mange parametre inklusive dyrevelfærd.

"Verdens bedste, men ikke perfekte" var et slogan, som minkavlerne brugte i deres kampagne i 2012, som de havde stor succes med.

- Vi skal naturligvis ikke genbruge minkavlernes kampagne, men vores fortælling er ikke så forskellig endda.

- Eksempelvis tror jeg desværre, det er de færreste danskere, der ved, at vi svineproducenter står på venteliste for at komme til at levere OUA-grise (Opvokset Uden brug af Antibiotika) og ministerens hjertegrise.

- Og hvor mange danskere ved mon, at vi har strammere regler for vores grisestalde, end der er for eksempelvis daginstitutioner?

Selvom Danske Svineproducenter har den første million kroner i hus i crowdfunding-kampagnen, så stopper det ikke her.

- Nu sætter vi noget i gang, men det vil blive en løbende proces, hvor vi lancerer mindre, nye småprojekter hen ad vejen, så derfor lukker vi ikke for indskud. Så dem, der ikke allerede har bidraget, har ikke mistet chancen for at give en hjælpende hånd til det fælles projekt.

- Det er bare at klikke sig ind på crowdfunding på vores hjemmeside danskesvineproducenter.dk, understreger Henrik Mortensen.