Abonnementsartikel

Vasketempeaturen på hovedvasken er på mange silotanke for lav. Det går ud over kimtallet - lyder det fra Seges.

200 mælkeproducenter har oplevet forhøjet celletal henover sommeren. En enkelt rengøringsbrist kan bevirke, at et forhøjet antal bakterier og eventuel biofilm i anlæg og køletank ikke bliver fjernet tilstrækkeligt og stille og roligt bygges op i rør og på overflader. Endnu engang ser synderen ud til at være mangel på varmt vand til rengøringen - specielt af de store silotanke, skriver Seges.

Tjek alarmen

En netop afsluttet screening af data, taget fra et antal tankvagter, viser, at der mange steder har været alarm på rengøringen, fordi der har været for lav vasketemperatur på hovedvasken, skriver Seges.

De gør opmærksom på, at man skal huske at tjekke tankvagten for eventuelle alarmer. Nogle gange skyldes det, at det ekstra forskyl med varmt vand mangler, så stålet i tanken ikke varmes tilstrækkeligt op og dermed giver en alt for hurtig afkøling af vaskevandet i hovedvasken. Andre steder er der ikke tilstrækkelig høj temperatur på det varme vand, skriver Seges.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Derfor lyder opfordringen fra Seges, at man skal jævnligt skal tjekke temperaturen på det varme vand, når det forlader el-vandvarmeren. Det skal helst ligge over 85 grader. Er temperaturen lavere, kan det skyldes, at der er blevet skruet ned for termostaten, eller at el-vandvarmeren er blevet defekt.

Kontroller også, at der er den nødvendige mængde varmt vand til rådighed. Det gøres let med en spand og et termometer. Vandet tappes fra den hane, der er nærmest el-vandvarmeren, og når temperaturen kommer under 60 grader, er det blevet for koldt til rengøring, lyder det fra Seges