Abonnementsartikel

EU's eksport af svinekød til Kina er faldet drastisk i forhold til 2016.

Afmatningen i eksporten af ??svinekød fra EU til Kina begynder nu at kunne aflæses tydeligt i statistikken. I perioden januar til juni, faldt EU-eksport af svinekød til Kina, ifølge statistik fra EU med 25,1 procent i forhold til samme periode i 2016. Det betyder, at EU indtil videre i år har eksporteret 583,250 tons til Kina, og at landet nu modtager 37 procent af europæisk eksport. Det skriver svenske Jordbrugsaktuelt.

Andre større eksportmarkeder har øget deres import af europæisk svinekød. Eksporten til Japan steg med 12 procent til 176.000 tons og Sydkorea med 32 procent til 122.800 tons.

Reduktion af eksporten

Samlet set faldt EU's eksport af svinekød med 6,3 procent i årets første halvår til 1,59 millioner tons. Bag faldet er der en reduceret udbud i EU med højere europæiske svinepriser som følge heraf samt øget konkurrence fra Brasilien, USA og Canada, især det kinesiske marked.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Kina har reduceret sin samlede import af svinekød med 13,1 procent, men EU, især Danmark og Tyskland, har mistet markedsandele til Canada og Brasilien og derved tabe større mængder. Spanien, den største eksportør af svinekød til Kina, har stort set eksporteret uændrede mængder.