I år kan landets dyrevelfærdsorganisationer- og foreninger søge et rekordstort beløb til deres arbejde med at forbedre vilkårene for herreløse og vilde dyr.

Dyrevelfærdspuljen - som er Miljø- og Fødevareministeriets pulje til at forbedre dyrevelfærden i Danmark - er i år blevet forhøjet til 12,5 millioner kroner fra 10 millioner kroner sidste år. Det er det højeste beløb nogensinde i puljens 12-årige historie. Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I de senere år har Dyrevelfærdspuljen været overansøgt, og derfor er det utroligt positivt, at vi igen i år kan afsætte yderligere midler til puljen og dermed støtte op omkring dyrevelfærdsorganisationernes store arbejde for at forbedre dyrevelfærden i Danmark, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Dyrevelfærdspuljen åbnede for ansøgninger 1. september og kan søges af foreninger og organisationer, der arbejder for at forbedre vilkårene for syge, tilskadekomne, misrøgtede herreløse og vilde dyr i Danmark.

Tidligere er støtte blevet givet til blandt andet transport af vanrøgtede heste, indfangning og genudsætning af herreløse katte og oplysningskampagner om familiedyr.

Større beløb end forventet

Dyrevelfærdspuljen 2017 er et resultat af finanslovsaftalen for 2017 mellem regeringen, De Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti.

Egentlig var Dyrevelfærdspuljen forventet at falde til 2,5 millioner kroner i år, men regeringen og partierne bag finansloven fik sikret 10 millioner kroner til puljen i både 2017 og 2018.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dyrevelfærdsorganisationerne løfter en kæmpe opgave med at tage hånd om dyr i nød, og det er et arbejde, som vi meget gerne støtter op omkring. Derfor glæder det mig utroligt meget, at det i år lykkedes os at få afsat langt flere midler til Dyrevelfærdspuljen end de forventede, siger Karina Due, dyrevelfærdsordfører for Dansk Folkeparti.

Udover de 10 millioner kroner afsat med finansloven er puljen som noget nyt i år blevet tilført indtægter fra Landbrugslotteriet på 2,5 millioner kroner. Puljen er derfor i år på 12,5 millioner kroner i alt.