Abonnementsartikel

Natten til fredag blev fire John Deere GPS-anlæg stjålet fra CMC Maskinstation ved Svinninge.

Endnu en gang har en maskinstation haft uønskede gæster i form af tyve med hang til John Deeres GPS-anlæg.

Denne gang gik det ud over CMC Maskinstation i Svinninge på Sjælland. Tyvene brød ind i maskinstationens maskinhus og fjernede fire GPS-anlæg fra de parkerede gyllevogne. Ejer Claus Møller Christensen er sikker på, at tyvene har gået målrettet efter anlæggene.

- De har helt sikkert vidst hvad de gik efter. Og de har samtidig vidst præcis hvor de skulle lede, siger han.

Maskinstationen ligger for enden af en lukket vej, og der er videoovervågning af langt de fleste udendørs arealer. Men mellem klokken 23.00 og 04.45 er det alligevel lykkes tyvene at komme lydløst ind i maskinhuset og stjæle GPS-anlæggene. Endda uden at efterlade sig spor på videoovervågningen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er ubehageligt at tænke på. De må virkelig have godt styr på forholdene herude, siden de kan komme både lydløst herind og undgå videoovervågningen. Det er godt planlagt, siger Claus Møller Christensen.

Maskiner holder stille

Tyveriet betyder, at CMC Maskinstation nu har en udfordring. For de fire maskiner var godt i gang med at så raps og nedfælde gylle. Og det bliver nu forsinket yderligere på grund af tyveriet.

- Alt er jo styret af GPS'er i dag. Så selvom vi havde planlagt, at vi skulle ud at køre i morgen når regnvejret er stilnet af, så må vi erkende, at det kommer nok til at tage lidt længere tid, siger en ærgerlig Claus Møller Christensen.

Bag lås og slå

Fremover bliver GPS-anlæggene hos CMC Maskinstation afmonteret og opbevaret i et aflåst skab.

- Det bliver vi simpelthen nødt til. Vi må have anskaffet os et våbenskab eller lignende, hvor vi kan opbevare anlæggene, så vi er bedre sikret mod denne situation, siger Claus Møller Christensen.

Tyveriet hos CMC Maskinstation er det andet på Sjælland på bare tre dage. Den 28. august gik det ud over Lykkesholm ved Slangerup.