DEBAT - Karen Hækkerup, direktør i Landbrug og Fødevarer, har et stort ønske til regeringens skattepolitik Direktøren beder bl.a. om at få fjernet afgiften på kvælstof i gødning.

Så er det en landmand tænker: Hvem er det lige fru direktøren repræsenterer?

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Landmænd betaler ikke afgift på kvælstof. Der er 5 kr. afgift pr kg for alle, der ikke er registreret i gødningsregisteret. Det vil sige gødning til haver, parker og lignende.

Er det interesserne i de forenede danske haveejere, Karen Hækkerup repræsenterer? Det kan da ikke være landbruget, for så er forslaget ikke i orden.

Landbruget er tynget af skatter og afgifter på produktionsjord og produktionsmidler, på energi og bekæmpelsesmidler og mange andre ting. Det er afgifter, der tynger erhvervet hårdt. Det er vigtigt, at gøre politikerne opmærksom på disse forhold.

Men hvad hjælper det, at L&F direktøren påstår, at hun har gode relationer på korridorerne på Christiansborg, når hun ikke kender landmændenes udfordringer.

Hvad hjælper det, at L&F direktøren påstår, at hun arbejder stenhårdt fra morgen til aften for at forbedre landbrugets forhold, når hun tilsyneladende ikke kender til disse forhold? Hvorfor peger L&F direktøren ellers på en afgift, der ikke findes? Hvad er formålet med det? Det er da ikke til gavn for primærlandmændene. De der udtaler sig på landbrugserhvervets vegne bør sætte sig ind i erhvervets forhold. Det gælder også for L&F og foreningens direktør. Vi er andre, der kan repræsentere primærerhvervet, hvis L&F ikke magter det.