Abonnementsartikel

New Hollands Methan-traktor er nu udviklet yderligere og har et 30 procent mindre forbrug end diesel-traktoren.

På Farm Progress Show, som netop nu afholdes i Amerika, præsenterede New Holland igår den næste generation methan-traktor, kaldt Methane powered Concept Tractor, hvor producenten blandt andet fortæller om en reduktion af omkostninger til drift på 30 procent idet Methan har erstattet diesel i drifkraft.

New Holland fortæller, at det både handler om alternativ brændstof til traktorer, samt designet på fremtidens traktorer, som man har løfte sløret for på denne nye koncept traktor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I 2013 præsenterede New Holland den første T6-traktor drevet på methan, og den nye koncept-traktor er en videre udvikling af de erfaringer, man har gjort sig med den første generation.

Samme effekt

Fiat Powertrain Technologies (FPT), som leverer methan-gas motoren til traktoren, har over 20 års erfaringer med methan-gas som drivkraft.

Den seks cylindret NEF-motor yder 180 hestektæfter og 740 newtonmeter, hvilket er samme kraft som den oprindelige diesel drevet motor.

FPT fortæller, at serviceniveauet er det samme på methan og dieselmotoren, men at methan-motoren har en forbrug, som er 30 procent mindre end dieselmotoren. Desuden er der nu tankkapacitet på traktoren til, at den kan køre i lige så lang tid, som hvis traktoren var udstyret med en dieselmotor.

I marken fortæller New Holland, at traktoren udleder 10 procent mindre CO2, end en konventionel dieselmotor, samt at den generelle emission er 80 procent mindre med en dieselmotor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Man bemærker fra New Holland, at traktorens CO2-regnskab næsten vil gå i nul, når methan-gassen til traktoren vil blive producerede på landbrugsbedriften, som vil eje traktorerne i fremtiden.

Begyndte med biodiesel

New Holland præsenterede tilbage i 2006 den første traktor, som kunne køre på 100 procent biodiesel, mens man i 2009 præsenterede den første hydrogen koncept-traktor med navnet NH2, som var fremtidens bud på en nul emissions-traktor. i 2012 kom den første propan-drevet traktor, som i dag stadig lever i form af T6 Propan Power traktor, som ligenu køre i et partnerskab med Propane Education & Research Council (PERC).

I 2013 viste man for første gang en traktor, som kørte på methan-gas, hvilket er forgængeren for den nuværende koncept-traktor fra New Holland.